Frågor & svar

Gör det ont att gå till tandläkaren?

Nej, det ska inte göra ont alls.

De flesta människor väljer  att ta bedövning när man lagar sina tänder. Det finns ingen anledning till att det ska behöva göra ont att laga en tand. Både hos tandläkare och hos tandhygienisten kan man, om man vill, få bedövning. Ibland måste man vänta lite längre än vanligt innan bedövningen tar.  Vi gör alltid vårt yttersta för att behandlingen skall bli smärtfri.

När vi lägger bedövning med The Wand,  kan vi lägga bedövningen så att det inte känns alls.

Jag är intresserad av Invisalign behandling kan ni hjälpa mig?

Vi börjar med en konsultation för att se om ditt bettfel lämpar sig för behandling med Invisalign. Denna konsultation är gratis liksom även scanning av dina tänder där du direkt kan se före och efter resultat.  Efter det får du ett kostnadsförslag samt information om behandlingen så du kan avgöra om du vill påbörja behandlingen hos oss.

Ersätter försäkringskassan invisalignbehandlingar?

Samma ersättningsregler gäller för invisalign som för fast tandställning. Du kan boka en gratis konsultation för att få information om ditt fall kan ersättas delvis av försäkringskassan.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en metod där man genom att använda genomskinliga skenor succesivt flyttar tänderna till rätt position om man t.ex har mycket trångt mellan tänder eller något annat bettfel. Skenorna syns nästan inte och är lätta att ta av för att kunna göra rent tänderna på vanligt sätt.

Kan man äta med Invisalign skenor på?

Rekommendationen är att ta av skenorna vid större måltider och när du äter mellanmål men om du dricker något eller äter t.ex youghurt eller något annat som inte tuggas hårt kan de sitta kvar. Viktigt att vara noggrann med munhygienen så när du lägger dig och vaknar tar du av skenorna och gör noggrant rent dina tänder och skenorna. Läs mer om Invisalign här!

Vad kostar tandreglering med Invisalign?

Just nu 5000 kr rabatt på alla Invisalignbehandlingar. Lättast är att boka en gratis konsultationstid där även scanning av tänderna ingår. Vi kan då se ungefär vilket resultat behandlingen kan ge och ge ett tids och kostnadsförslag. Priserna varierar också för olika typer av Invisalign behandlingarVid större bettfel utgår en ersättning från försäkringskassan men är tandregleringen av mindre omfattning får man betala 100% av kostnaden själv.Det finns flera olika Invisalign behandlingar baserade på hur många skenor som behövs.Invisalign 7, Invisalign Go, Invisalign Lite och Invisalign Comprahensive. Kostnaden för dessa ligger från 21 000 kr och uppåt beroende på antal skenor och svårighetsgrad.I våra behandlingar inkluderar vi allt vilket betyder att du inte blir överraskad av tillkommande kostnader.

Kan ni scanna mina tänder?

Vi använder oss av scannern Itero för att kunna göra förslag på behandlingar med Invisalign och även för att kunna göra kronor, broar och implantat.

Skiljer sig priset åt mellan olika tandläkare i Stockholm?

Prissättningen i hela landet är fri för tandläkare vilket gör att det är olika priser beroende på var du går ... Läs mer

Hur lång tid tar det att tandreglera med Invisalign?

Mindre bettfel kan gå så snabbt som på 7 veckor dvs med 7 skenor. Men de flesta behandlingar brukar bli omkring  14-30 skenor och det betyder behandlingar på lika många veckor som skenor. Vid vår gratis konsultation kan vi säga ungefär hur många skenor som behövs.

Är det farligt att bleka sina tänder?

Nej, vi använder beprövade metoder och material som använts under många år. Läs mer

Vid större behandlingar, kan man få finansieringshjälp då?

Ja, vi har möjlighet att lägga upp en avbetalningsplan via PayEx. Läs mer

Är du nöjd?

Hjälp oss att bli ännu bättre! Svara på vår enkät här.

Boka gratis estetisk konsultation

Telefon: 08-611 30 56