Tandvårdsrädd?

Tandvårdsrädsla, tandläkarskräck eller obehag inför ett tandläkarbesök är mycket vanligt. Det leder också ofta till att man dröjer med att boka in en tandläkartid och att man skäms över sina tänder.

Vi är mycket vana vid att träffa patienter som inte besökt tandläkare på länge, ibland så lång tid som upp emot 30 år. 

Vi vill förstås försöka hjälpa dig på bästa sätt och göra upp en behandlingsplan som känns bra för dig och du behöver absolut inte skämmas.

Tandläkarskräck har inte bara en orsak utan är individuell och det är därför viktigt att anpassa behandlingen efter varje persons förutsättningar.

  • Hos oss försöker vi vara noga med att passa tiderna och inte stressa.
  • Du ligger bekvämt och har lättare att slappna av i tempurstolarna.
  • Vi berättar alltid hur behandlingen skall gå till både innan och under tiden vi arbetar.
  • The Wand (bedövningspennan) är mycket uppskattad av alla patienter då bedövningen knappast känns alls.
  • Vi har lugnt och behagligt inne på behandlingsrummen.
  • Du får gärna lyssna på valfri musik under tiden vi arbetar.
  • Vi lyssnar på dig och dina önskemål och du får avbryta behandlingen när du vill för en paus.

The Wand?

Många patienter som är tandvårdsrädda och lider av tandläkarskräck tycker att bedövningen hos tandläkaren är det värsta av allt. Med "bedövningspennan" The Wand upplever de flesta en enorm lättnad inför bedövningen.

The Wand är egentligen en datorstyrd tandläkarbedövning. Flödet av bedövningsmedel är beräknat av datorn för att ge en så smärtfri bedövning som möjligt. Bedövningen läggs i ett lugnt och långsamt tempo vilket gör att det känns mycket mindre.

The Wand ser inte heller ut som en spruta. Den är en liten datormaskin med ett handstycke som ser mer ut som en penna och den kan t.o.m prata. Vi använder samma typ av bedövningsmedel och samma mängd som tidigare, men med den nya tekniken är det inte längre så obehagligt.