Invisalign

Just nu 5000 kr rabatt på Invisalign gäller fram till midsommar. 

Invisalign är den osynliga tandregelringen. Invisalignskenan kan du ta av när du äter och när du gör rent dina tänder. Via vår outcome simulator kan vi se det färdiga reslutatet innan vi påbörjar vår behandling. 

Invisalign använder avancerad datorteknik för bildbehandling i 3D för att avbilda hela din behandlingsplan. 

Därefter specialtillverkas en rad tandskenor för dina tänder för att förflytta dem lite i taget. Varje tandskena bärs i ungefär 1 vecka innan den byts mot nästa skena i serien, vilket gradvis förflyttar tänderna till den beräknade, slutliga positionen. Exakt hur lång tid din individuella behandling tar fastställs av din tandläkare och baseras på dina specifika behov.
Skenorna ska vara i munnen minst 22 timmar per dag. De är lätta att ta ut när du ska äta och dricka eller om du till exempel ska gå på ett socialt evenemang. Eftersom skenorna är genomskinliga är de ett bra alternativ om man vill ha en diskret behandling.

Vi använder Itero outcome simulator för att se ditt färdiga resultat innan vi påbörjar behandling. Det går till så att vi scannar( använder en liten kamera) för att läsa av tandraden och får sedan en tredimensionell bild av ditt bett. Via behandling i Itero kan vi inom några minuter se hur en slutförd tandreglering skulle se ut i varje enskilt patientfall. Denna del gör vi gratis.

Behandlingen kan göras av estetiska såväl som funktionella skäl. Om det är väldigt trångt mellan tänderna innan behandlingen, är det svårare att hålla rent, vilket kan resultat i att det är lättare att få hål, inflammation och i vissa fall kan även bettfunktionen påverkas.

Invisalign är en trygg och förutsägbar behandling. Du behöver inte behandlas varje vecka utan kan oftast komma till oss någon gång per månad eller var 6;e vecka. Behöver du resa så kan du lugnt behålla en skena upp till 4 veckor vilket gör systemet flexibelt.

Efter avslutad behandling behöver tänderna låsas fast i nya läget, detta oavsett vilken tandregleringsmetod som används. Det görs med en liten tråd i fronten på insidan eller med genomskinliga viveraskenor som används nattetid. Ibland rekommenderar vi båda metoderna..

Hos oss kan du få alla typer av Invisalignbehandlingar; Invisalign Express, Invisalign lite, Invisalign Comprehensive och IGo.

Välkommen att ringa för en gratis estetisk konsultation.