Fem bra skäl till att besöka tandhygienisten!

Vi listar nu fem bra skäl till att besöka tandhygienisten.

Vill du behålla tänderna livet ut?

Vi vet att bakteriebeläggningarna i munnen bland annat kan ge tandlossning. När du regelbundet besöker din tandhygienist eliminerar du olika typer av tandsjukdomar. Genom att komma till oss för undersökning och behandling så kan vi se och fånga upp eventuella problem i ett tidigt skede. Då mår dina tänder, såväl som din plånbok, mycket bättre.

Vill du ha friskare andedräkt?

Ett besök hos tandhygienisten ger en renare mun. Genom att ta bort plackbeläggningar och tandsten minskar bakterierna i din mun vilket gör att du får en fräschare andedräkt. Du får även tips och råd över hur du behåller en frisk och fräsch andedräkt hemma med hjälp av olika hjälpmedel.

Vill du slippa sjukdomar i hela kroppen?

Bakterier som finns i munnen kan ta sig ut i resten av kroppen via blodet. Därför är det viktigt att ha en frisk mun eftersom det ger en god grund till en frisk kropp. God munhygien och regelbundna besök hos en tandhygienist kan hjälpa dig att minska risken att få bland annat hjärt/kärl sjukdomar. Andra sjukdomar som även har en koppling till oralhälsa är cancer, demens samt sjukdomar i mag/tarmkanalen.

Vill du ha ett friskare och vackrare leende?

Kaffe, te och rödvin är sådant som ofta skapar en guldkant på tillvaron. Dessvärre kan just dessa ge en lite tråkigare färg på tänderna. Missfärgningar lägger sig på tänderna och dess bruna färg gör så att tändernas naturligt vita färg inte syns lika bra. Missfärningar kan även uppstå av tobaksbruk och eventuellt vid användandet av munskölj som innehåller klorhexidin, tex Listerine. Tandhygienisten kan avlägsna missfärgningar med hjälp av polering samt en saltlösning som blästrar bort det. Då syns tändernas naturliga färg återigen och du får ett vackrare leende.

Vill du ha mindre tandsten?

Mängden tandsten en individ får beror på olika faktorer, bland annat kvalitén på saliven. När saliven lägger sig på placket, dvs bakteriebeläggningarna på tänderna, blir det hårt och på så sätt bildas tandsten. Eftersom det är bakterier så är tandsten en belastning för tandköttet. Därför behövs regelbundna besök hos en tandhygienist för att få bort det, då man inte kan avlägsna det själv. Munnen blir renare, fräschare och friskare efter ett hygienistbesök!

Är du nöjd?

Hjälp oss att bli ännu bättre! Svara på vår enkät här.

Boka gratis estetisk konsultation

Telefon: 08-611 30 56