Frågor & svar

Gör det ont att gå till tandläkaren?

Nej, det ska inte göra ont alls.

De flesta människor väljer  att ta bedövning när man lagar sina tänder. Det finns ingen anledning till att det ska behöva göra ont att laga en tand. Både hos tandläkare och hos tandhygienisten kan man, om man vill, få bedövning. Ibland måste man vänta lite längre än vanligt innan bedövningen tar.  Vi gör alltid vårt yttersta för att behandlingen skall bli smärtfri.

När vi lägger bedövning med The Wand,  kan vi lägga bedövningen så att det inte känns alls.

Jag är intresserad av Invisalign behandling kan ni hjälpa mig?

Vi börjar med en konsultation för att se om ditt bettfel lämpar sig för behandling med Invisalign. Denna konsultation är gratis liksom även scanning av dina tänder där du direkt kan se före och efter resultat.  Efter det får du ett kostnadsförslag samt information om behandlingen så du kan avgöra om du vill påbörja behandlingen hos oss.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en metod där man genom att använda genomskinliga skenor succesivt flyttar tänderna till rätt position om man t.ex har mycket trångt mellan tänder eller något annat bettfel. Skenorna syns nästan inte och är lätta att ta av för att kunna göra rent tänderna på vanligt sätt.

Vad kostar tandreglering med Invisalign?

Är tandregleringen av mindre omfattning får man betala 100% av kostnaden.  Är det mer omfattande trångställningar eller andra bettfel betalar försäkringskassan en del av behandlingen. Priserna varierar också för olika typer av Invisalgin behandlingar. Lättast är att boka en gratis konsultationstid där även scanning av tänderna ingår. Vi kan då se ungefär vilket resultat behandlingen kan ge och ge ett tids och kostnadsförslag.

Kan ni scanna mina tänder?

Vi använder oss av scannern Itero för att kunna göra förslag på behandlingar med Invisalign och även för att kunna göra kronor, broar och implantat.

Skiljer sig priset åt mellan olika tandläkare i Stockholm?

Prissättningen i hela landet är fri för tandläkare vilket gör att det är olika priser beroende på var du går ... Läs mer

Hur lång tid tar det att tandreglera med Invisalign?

Mindre bettfel kan gå så snabbt som på 7 veckor dvs med 7 skenor. Men de flesta behandlingar brukar bli omkring  14-30 skenor och det betyder behandlingar på lika många veckor som skenor. Vid vår gratis konsultation kan vi säga ungefär hur många skenor som behövs.

Är det farligt att bleka sina tänder?

Nej, vi använder beprövade metoder och material som använts under många år. Läs mer

Vid större behandlingar, kan man få finansieringshjälp då?

Ja, vi har möjlighet att lägga upp en avbetalningsplan via PayEx. Läs mer

Jag vill ha snabb hjälp med en implantatbehandling, kan ni hjälpa mig?

Vi kan ta emot dig inom några dagar för utredning inför implantatbehandling. Du får träffa både allmäntandläkare och också vår specialist på oral kirurgi Jan Hirsch.

Fungerar verkligen tandblekning på mina mörkt gula tänder?

Ja, det fungerar verkligen även på riktigt mörka tänder. Läs mer